Voedingsadvies

Een evenwichtige voeding op maat van jouw hond

We houden van onze honden en hebben graag dat ze zich goed in hun vel voelen. Een evenwichtige voeding is daarom erg belangrijk.

Wat is nu precies een goede voeding voor mijn hond? 

Honden zijn van nature carnivoren en ze eten dus prooidieren en rauw vlees. Hun spijsverteringsstelsel is daarom ook volledig afgestemd op het verteren van rauw vlees.

De hondenbrokken die wij aan hen geven bevatten vleesmeel en granen. In vleesmeel gaan veel voedingsmiddelen verloren, doordat het vlees enorm verhit wordt. En granen komen niet voor in het natuurlijke voedingsdieet van honden, waardoor de zuurtegraad verstoord wordt. Dit zorgt voor problemen zoals: overgeven, diarree, overgewicht, suikerziekte, oorproblemen, huidproblemen, verstopte anaalklieren en tandsteen. 

Daarom is rauwe voeding noodzakelijk. Deze botten, vlees en organen bestaan uit een bron van calcium, fosfor, vitaminen, eiwitten, mineralen en vetten. 


Nood aan informatie rond een evenwichtige voeding?

Contacteer me gerust en we zoeken samen naar een evenwichtig dieet voor uw viervoeter.


Mijn hond heeft overgewicht, wat nu?

Zonder dat we het zelf vaak beseffen, hebben veel honden overgewicht. Maar liefst 50% van alle honden in België heeft te maken met overgewicht of obesitas. We denken vaak “oh hij is maar een paar kilootjes bijgekomen”, maar een hond die van 15kg naar 17kg gaat is maar liefst +/- 15% bijgekomen. Een evenwichtig dieet is daarom onmisbaar om er voor te zorgen dat je hond een lang en gelukkig leven leidt. 


Nood aan informatie rond dieetvoeding?

Contacteer me voor een gesprek.